EREPRIJS
Praktijk voor Natuurgeneeskunde
PIJN VERWIJDERING & PIJN REDUCTIE
Het woord  “pijn verwijdering” roept bij veel mensen die al jarenlang pijn hebben vaak heftige reacties op. Zij hebben alles al geprobeerd: pijnstillers, ontstekingsremmers, pijnverdoving, zenuwblokkades etc. en zij hebben vaak de hoop opgegeven ooit nog van hun pijn af te komen. Vaak is dat ook bevestigd door arts of specialist. `Je moet ermee leren leven` en `deze pijn is niet te genezen`. Dus hoe is het mogelijk dat hier van pijnverwijdering wordt gesproken voor bij voorbeeld artrose of fibromyalgie?  U moet willen dat het werkt, u hoeft er niet in te geloven.
Wat is pijn?
Pijn is slechts een boodschap aan jou om je aandacht te trekken. Het doel daarvan is je te beschermen tegen  (verdere) lichamelijke schade of gevaar, bijvoorbeeld zodat je niet doorloopt met een gebroken been. Het zorgt ervoor dat je actie onderneemt. Vroeger dacht men dat pijn alleen betrekking had op lichamelijke schade. Inmiddels heeft de neurowetenschap aangetoond dat dit niet het geval is en dat het hebben van pijn niet noodzakelijk betekent dat er iets structureels mis is met het lichaam.
Bron: Erasmus MC
Wat is chronische pijn?

Alle pijn wordt gegenereerd in het (onbewust) brein. Het is een geavanceerd systeem gebaseerd op vele biologische, psychologische en sociale factoren. Pijnsignalen dienen als bescherming. Bij chronische pijn houdt het brein echter onterecht vast aan de waarneming dat het lichaam nog steeds moet worden gealarmeerd of beschermd. Het interpreteert de signalen die binnen komen verkeerd en het heeft een over-beschermend programma gecreëerd in de vorm van chronische pijn.

Waarom gebeurt dat?

Chronische pijn ontstaat bijvoorbeeld als gevolg van een lichamelijk trauma of (chronische) stress. Het brein geeft een pijnsignaal af om actie te ondernemen, maar schakelt dat  pijnsignaal niet meer uit. Dit is te vergelijken met een brandalarm dat nog steeds aan staat, terwijl de brand al geblust is. Het pijnsignaal is dan een `aangeleerde`pijn zenuwbaan geworden en deze wordt steeds sterker naarmate je pijnervaringen, gedachten en gevoelens hierover frequenter, negatiever en intensiever worden. Een vicieuze cirkel.
Betekent chronische pijn dat er blijvend letsel is?

Het kan zijn dat er blijvende letselschade is maar dat betekent niet dat men aanhoudende  pijn moet hebben. Er is via MRI en röntgenfoto’s inmiddels al lang bewezen dat men aantoonbare weefselschade kan hebben zonder aanhoudend pijn. Weefsel kan veranderen en een litteken of blijvende beschadiging achterlaten. Dat betekent echter niet dat je aanhoudende pijn moet hebben. En omgekeerd kan chronische pijn aanwezig zijn bij mensen zonder weefselschade.

Dus de pijn zit tussen mijn oren?

Nee, absoluut niet. Alle pijn is echt.
Wat we weten via MRI-brein scans is dat fysieke pijn en emotionele pijn beiden worden verwerkt in hetzelfde deel van het brein. Pijnuitstralingen die verdwenen hadden moeten zijn, worden nu zo gevoelig dat zij al getriggerd worden met een heel kleine lichamelijke stimulus of zelfs niet-fysieke factoren, zoals emoties, een overtuiging of een stressvolle situatie in ons leven.

Hoe kan OldPain2Go helpen?

Pijnuitstralingen zijn omkeerbaar. Dat is een feit. U kunt herstellen. OldPain2Go is als het drukken op de resetknop van een brandalarm dat nog steeds afgaat in het gebouw waar 10 jaar geleden brand was.
Je hoeft niet in de methodiek te geloven en hoewel het niet voor iedereen werkt, kunnen de resultaten een vermindering of zelfs volledige pijnverwijdering zijn.  Om jezelf de beste kans op succes te geven, moet je de pijn wel willen loslaten.   Als je eenmaal begrijpt hoe het proces werkt, heb je een prachtige kans om de controle over je leven terug te krijgen.

Voor specifieke pijn:  (o.a. fibromyalgie,  Chronisch Vermoeidheid Syndroom en burn-out) klik hier.
OldPain2Go kan naast chronische pijn, ontsteking en (spier)spanning ook ingezet worden voor o.a. angst, astma, chronische stress, darmproblemen, , depressie, hormonale disbalans (overgangsklachten zoals ``opvliegers``), gewichtsproblemen en andere chronische aandoeningen (verlichting), slaapproblemen, verslavingen en allergieën.

OldFat2Go
Er zijn met deze methodiek ook fantastische resultaten bereikt bij het stoppen van suiker- snack- en snoepverslaving en afvallen.

Overige informatie
:
In  Nederland is de OldPain2Go methodiek nog redelijk onbekend. De meeste specialisten en pijnbehandelaars kennen het niet en kunnen het dus ook niet beoordelen. In Engeland wordt oldPain2Go  inmiddels klinisch getest omdat de methode zodanig efficiënt en veelbelovend bleek, dat verder onderzoek wordt gedaan.